taggade?

gammal
snart e jag tbx, den 23 da kmr de upp lite bilder fran kos, sen kmr de mkt mer bilder fran egypten o mer fran kos,taggade? oh vi har hittat en liten kattunge som nu bor hos oss , skit gullig! den har tappat bort sig fran sin mamma, vi vet nt hur den ska klara sig nar vi aker bort :( bilder pa den kmr ocksa , nu kmr min pizza, vi ses! PUSS!



Nya blogg.se

Har fortfarande nt vant mig, så konstigt det känns, men de ska funka, vad tycker ni om nya blogg.se?? :)



I flygplanet

Sitter i flygplanet o e framme om typ 2 timmar,woop woop! Det är tungt med wi-fi i flygplanet. Haha de va kaose när vi skulle byta flyg från Oslo , vi visste nt vart vi skulle men sen efter att vi hitta så var vi tvungna att kasta våra drickor som vi nt äns öppnat o vi hade köpt de på flygplatsen,snåla de e ! Jag kmr bli skit brun för när jag kmr fram t Grekland då blir det bara sola,sola,bada,sola,bada , shopping, sola haha o.s.v. Men vi hörs! PUSS!



god natt


hihi jag i pyjamas och utan smink :)) aja men sov så gott! Jag reser imorn natt, såå hypad!!!




äntligen!!!!

OMMBBB!!! JAG KOMMER DÖÖ SNART! ÄNTLIGEN KOMMER JUSTIN TILL SVERIGE! JAG HAR VÄNTAT PÅ DE HÄR SKIT LÄNGE! JAG E SJUKT HYPAD!! WOOP WOOP! man kommer kunna köpa biljetterna på fredag o då e jag i grekland, men jag får se om det går och köpa biljetter därifrån också, jag måste bara ha bästa platsen! OMB JAG KMR SITTA O DRÖMMA NU OM DEN DAGEN TILLS HAN KOMMER! ÄR DET NÅN SOM VILL FÖLJA MED TILL MIN ÄLSKLINGS KONSERT?? MÅSTE VETA DE NU! SKRIV I FB ELR MESSA 0739994196, DU BEHÖVER NT VARA LIKA HYPE SOM JAG I HONOM MEN BARA SÅ ATT DU KMR HA KUUUL HAHAH ASO MIN ÄLSKING ÄLSKAR HONOM!



HISS eller DISS?

Hippie style? Vad tycker ni om det? Jag tycker att det är ganska cool stil. Men jag själv går nt runt så själv.. jag vet nt äns vad jag har för stil..? Men jag hissar iaf, vad tycker ni? HISS eller DISS?



Godmorgon ♥

Godmorgon! Jag vakna nyss o jag måste fixa mig, tvätta håret äta frukost o allt innan mamma kommer och hon kommer hem klockan 1 , så måste skynda mig lite!! Sen ska vi shoppa o börja packa oss för imorn natt så åker jag! hihi men aja nu ska jag göra allt som jag måste. PUSS!



en fråga bara..

Vad fan är det här? :O


tacksam för svar, de e bara att kommentera :)



Du är som knark jag behöver dig fast du förstör mig helt.



 




el palacio - hotelet i egypten

så här fint hotel! men jag har en känsla av att sängarna e stenhårda, men men de e ba 2 veckor,jag överlever :/






vad tycks?? jag längtar skit mkt :)




Vad är farligare snus eller cigaretter?

Cigaretter är onekligen farligare än snus. Snus kan ge muncancer, förstört tandkött, tarm- och magproblem bl.a. Cigaretter kan dock ge nästan alla former av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, m.m. Cigaretter är tillsammans med bl.a. fetma ett av väst-världens största hälsoproblem. Vissa menar att snus inte alls är dödligt, men det är väldigt omstritt, forskare är dock överens om att cigaretter är överlägset mycket farligare än snus.

”Cigaretter är upp till 100 gånger farligare än snus”

Experten: "Halsblosset är den största faran”.

Är det farligare att röka än att snusa?

Enligt professor Hans Gilljam, Sveriges ledande rökexpert, är det inget snack om vilket som är värst.

– Cigaretter är mellan tio och 100 gånger farligare än snus, säger han.

Rökningens negativa hälsoeffekter behöver knappast diskuteras. Varje år dör 7 000 svenskar av rökning och dessutom tros 800 förlora livet av passiv rökning.

Med snus är det inte lika självklart. Vissa negativa hälsoeffekter har dokumenterats, men det är knappast på samma nivå som cigarettrökning.

"Halsblosset den största faran"

– Snus är starkt beroendeframkallande och det är ingenting jag rekommenderar. Men den största hälsofaran med cigaretter är förbränningen. Kroppen får i sig omkring 8 000 olika förbränningsprodukter när du röker och det är just halsblosset som är den största hälsofaran. Du får inte alls samma negativa hälsoeffekter genom snus, säger Hans Gilljam, senior professor i Folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet.

Hur mycket farligare är det att röka än att snusa?

– Det är naturligtvis svårt att säga exakt. Men jag har deltagit i en expertgrupp tillsammans med flera av världens ledande tobaksforskare och vi kom fram till att cigaretter är mellan tio och 100 gånger farligare än snus.

”Ingen bra studie”

Däremot ställer sig Hans Gilljam mer tveksam till snus som rökavvänjningsmetod.

– Det finns ingen riktigt bra studie. När vi själva följt upp rökare som slutat handlar det om en minoritet. 28 procent av männen har använt snus för att sluta röka och av dem blev två tredjedelar i stället kroniska snusare. det betyder ändå att 72 procent gjort på annat sätt. Det har tillkommit en pusselbit här under hösten. Swedish Match, alltså snustillverkarna själva, har presenterat en undersökning där snus använts som metod för rökavvänjning. Dock kunde de inte visa att det gav någon större effekt.



Okej, då har vi komit fram till att Cigg är mycket farligare än snus! OBS! men båda är lika dåliga så sluta med det! 


Risker med snusning

Det är vanligt att få skador på tandköttet om man snusar. Snus innehåller cancerframkallande ämnen. Snusning ger ökad risk för cancer i bukspottskörteln. Det finns också ett samband mellan snusning och skador på leder och muskler, nedsatt hörsel, minskad möjlighet att bli gravid.

Det är inte vanligare att få hjärtinfarkt om man snusar än om man inte gör det, men risken för att en infarkt ska vara dödlig är större. Enstaka undersökningar pekar på att det finns en ökad risk för snusare att drabbas av stroke och diabetes men klara bevis saknas ännu.

 så här blir de efter snus o tobak..

Rökning skadar dig inom ett par minuter

Kemikalier som orsakar cancer formas snabbt efter den första inhaleringen av cigaretter, det visar ny forskning från Minnesota Universitet.

Med andra ord betyder det att rökning börjar skada din kropp bara minuter efter ditt första bloss.

Forskarna undersökte kemikalier kända som polycykliska aromatsika kolväten (PAH). Forskarna har länge trott att dessa giftiga substanser spelar en roll i orsakandet av cancer hos rökare. För att undersöka sin teori placerade forskarna fenantren (förekommer i cigarettrök) i cigaretterna och gav de till testpersonerna. När testpersonerna rökte såg forskarna en direkt effekt i deras kropp; fenantren tillverkades direkt.

Av cigg får man gula tänder, rynkor runt munnen, äcklig andedräkt, canser, svarta lungor o.s.v. SLUTA RÖKA!




#true #words




Grekland på tisdag!


 skönt o blogga igen. Det e söndag o jag ska nt göra nånting spc, på kvällen ska jag hem till mamma. O vi ska börja packa lite för att vi reser till grekland på tisdag, ouff vad jag har längtat! O på måndag måste vi shoppa o allting haha kaose! O eh jag har ingen aning om jag kmr ha nån internet där så de blir inget bloggande då! Om jag har internet så kmr jag lägga upp bilder då o då men kmr nt blogga mkt ändå för jag vill nt slösa min tid framför datan, aa ni fattar! Sen efter 3 veckor att jag har varit i grekland så ska jag direkt till polen , alltså jag kmr vara i sverige en dag sen direkt t polen sen en dag i polen o sen därifrån till egypten :) det ska bli så jävligt kul! sen efter det ska jag tbx till polen o där kmr vi gå på ett brölopp så aso jag kmr tbx till sverige innan skolan börjar, haha men gud vad mycket jag kmr flyga i sommar , kmr må dåligt haha. Är det nån som vet vilka pengar man använder i egypten? haha man har ju inte euro där.. det kmr bli mycket shopping i både grekland o egyten , massa med sommar kläder som inte finns i sverige! man vill ju ha lite kläder som nt alla andra har hihi. O jag kmr bli brun så att ingen känner igen mig,mohahahaha! o i polen e det också skit varmt, de e 35 grader där idag! Men iaf snart kmr det några inlägg om lite allt möjligt. PUSS!


 Shuu blå tunga!




här kmr bilder på vad jag har gjort på den senaste tiden :)

spelat mini golf o senare tennis..



ätit goda saker o skolavslutning ..



varit i stan o visat stockholm för moster från polen...



klättrat på väggar inomhus :)







åkt gokard..




lite dåliga bilder men de funkar hehe






»Namn: [Fyll i ditt namn]
»Ålder: [Fyll i din ålder]

»Om mig: [Här kan du skriva lite kort om dig själv]