om navelpercing

Inledning
Har du bestämt dig för att pierca naveln? Innan du skaffar det så finns det saker som du bör veta om navelpiercingar. Det finns en hel del myter och osaningar om att pierca naveln. Vi vill presenterar vad som är riktigt och sant om navelpiercingar.

Den populäraste piercingen hos kvinnor är i naveln och det förekommer i princip inte alls hos män.

Undvik
Första tiden bör du försök att undvika att använda byxor som sitter tight och trycker mot piercingen. De två första veckorna bör du undvika att bada bastu, sola solarium samt badhus/simbassänger.

 

Läkningstid
Läkningstiden för en piercing i naveln är cirka tre till tolv månader.

Rengörning
Rengör två gånger per dag. Om det finns sårskorpor på navelsmycket ta bort dessa från både smycke och hålsmynningen. Använd ljummet vatten och tex. tops.

Risker
Det finns i princip inga allvarliga risker med piercing, men det finns ändå flera saker som du bör tänka på för inte få problem.

Pris
Priset för navelpiercing samt navelmycke varirera mellan olika salonger. Men ett cirka pris för allt är cirka 600 till 800 kr.




kvällens snyggingar :)

2 killar 
 

Samuel Wilson

 

Ahmed Waad

 
2 tjejer
 

Klaudia Milenovic H (Polsskii O Serbia)

 

Veronica Rosendahl (Lill Verro)

 
 



Hur farligt är det att sola solarium?

Eftersom strålstyrkan oftast är betydligt högre än ute i den vanliga solen bör man vara extra försiktig. Helst bör man avstå helt från solariesolande. Immunförsvaret kan påverkas negativt av den UVA-strålning som solarierören avger. Den sänker kroppens egen förmåga att reparera hudskador. Pigmentet färgas men det innebär inte att huden är skyddad mot fortsatt solande. Vill man ändå sola ska det vara mycket korta stunder, fem–tio minuter åt gången, med hög solskyddsfaktor.

• Vi köper solkrämer för miljoner, ändå ökar cancerfallen. Är solkrämer värdelösa?

Det korta svaret på frågan är både ja och nej.

Ja, om du väljer en för låg solskyddsfaktor och luras att stanna ute för länge i solen.

Nej, om du väljer en kräm med minst solskyddsfaktor 20, ser till att smörja in dig rikligt och ofta och dessutom ser till att krämen skyddar både mot UVB och UVA-strålning. Fortsätt helst att använda skyddsfaktor 20 även om du solat ett tag.

Fortfarande finns dock inga klara vetenskapliga belägg för att solkrämer verkligen skyddar mot hudcancer, speciellt inte mot malignt melanom. Det enda säkra solskyddet är kläder.

 

 

• Vad gäller för barn?

Spädbarn ska överhuvudtaget inte vistas i solen. För äldre barn är det minst solskyddsfaktor 30 som gäller. Helst ska barnets hud skyddas med kläder.

• Vad är det för skillnad på UVA- och UVB-strålning?

UVB är den ultravioletta strålning som gör att vi bränner oss på det yttersta hudlagret. Fram till för ett par år sedan trodde forskarna att det räckte med att enbart skydda sig mot denna typ av strålning. Första generationens solskyddsmedel, på 70- och 80-talet, innehöll därför bara UVB-filter som alltså motverkade hudrodnader. Många hudläkare befarar att det fick människor att utsätta sig för mer solljus än vad huden egentligen tål, vilket i så fall kan förklara en del av ökningen av hudcancerfallen.

UVA är den strålning som färgar huden brun men som också kan ge hudskador på djupet med ökad risk för malignt melanom som följd. Dagens solskyddsmedel ska därför innehålla både UVB- och UVA-filter. UVA-skyddet ska, enligt en rekommendation från EU-kommissionen, utgöra minst en tredjedel av UVB-skyddet. Från och med i år ska detta skydd klart markeras på flaskan eller tuben.

• Vilka är de positiva effekterna av solandet?

När huden utsätts för solljus bildas det livsviktiga D-vitaminet som visat sig skydda mot en rad sjukdomar som till exempel benskörhet, engelska sjukan, flera olika cancersjukdomar och kanske också mot blodpropp, depression och ms.

• Hur mycket behöver vi sola för att vara säkra på att få i oss tillräckliga mängder av vitaminet?

På sommarhalvåret räcker det med högst 20 minuters dagligt solande. Under vintern måste man se till att få i sig D-vitamin på annat sätt som till exempel genom kosten. Fet fisk innehåller mycket D-vitamin.




hemma i två dagar

Har varit hemma nu i två dagar för e sjuk och måste bli frisk, innan de blir värre! Men iaf vi har redan haft skolfotografering och jag såg skit ful ut på självporträtten -.- fick nt göra nya haha. Imorn ska jag till skolan,det är spik! Orkar inte sitta hemma igen,skit tråkigt! Har faktiskt inget o blogga om för inget spc har hänt.. caio! 



Info!

Har gjort en ny blogg som bara kommer handla om musik , alltså massor med videos! KOLLA IN DEN NU! Klicka HÄÄÄÄÄR för att komma fram till bloggen! Och det är klart att jag kommer blogga kvar på den här bloggen, precis som vanligt :) 
 
 
till musik bloggen!
till musik bloggen! 
till musik bloggen!



om dagen

 
Skolan va chill idag men skit långtråkigt, standard ju. Inget spc hände i skolan. Imorn så har vi fotografering, yey! haha ska inte klä upp mig spc, de blir nog sådär normala kläder hehe. Jag e fortfarande sjuk, fast jag går t skolan ändå -.- förut hade jag bara hosta o nu har jag snuva också aso ånej! Blöde t.o.m. näsblod idag :o hmm , så mkt mer har jag inte att skriva men de kommer lite fler inlägg snart, ska bara äta :) Caio! 



kvällen va galen :)

Jag åkte till Danielle, va först med Michelle lite sen jag o Danielle vi taggade ut o luffa, lyssna på musik o
vi va drogade , hahaha vi haffa gamlingar tog på fuckt upp musik. och misstolka inget haha det e så alltid när jag e med danielle, haha alltid kul fortfarande. Imorn ska jag tagga t stan om det nt blir några ändringar! Caio! 



driv bilder! - mobba inte!

 
våga bara skratta HAHAHAHAHA 



dagens tips! - snabbt brun!

De flesta åker på semester och blir brända istället för bruna, hmm inte kul alls! Men här kommer mitt egna tips på hur man ska få en fin hudfärg efter semestern :) Om du börjar äta morot varje dag från och med nu vardagligen så får du fin hudfärg, efter bara några dagar! Morot innehåller mycket vitaminer. Jag ska inte säga vad exakt för jag vet inte själv. Man kan dricka morotsaft, som man kan göra hemma själv. Hoppas alla vet hur man gör det annars för man googla fram sig. Men det kommer inte hjälpa om du börjar äta morot en vecka innan sommaren, utan börja med det nu!
 
Sen när du sitter redan på stranden och solar då är det bra att använda solkräm med faktor, missa inte det! Efter en stund kan du bada och sen smörja in dig med solkräm som har morot i sig utan faktor, det får man en fin solbräna av :) 
 
 
Babyolja kan man steka sig med, det kan man också smörja in sig med efter att man har
smörjat in sig med solkräm med faktor! OBS! babyolja kan vara farlig och då kan man bräna sig, 
så var försiktig med babyolja! 
 
 
Om man inte har åkt på semester men vill bli brun, så kan man köpa kastanjeolja och så ska man bada i
det och går ut ur vatten , när man redan fått färg, desto längre man sitter i oljan desto brunare blir man 
och det hålls i ungefär 1 månad. 
 
Solarium är ett annat val, som nästan alla vet. Men har risker för cancer. Det kanske kommer ett inlägg 
om solarium , men inte nu. 
 
Lycka till! :) 



första dagen i skolan och redan kvarsittning!

HAHAHAHA orkar inte med mig själv jag kom en kvart försent till skolan idag och så fick jag en halvtimme kvarsittning -.- ny regel! kommer man försent blir de kvarsittning :O haha fiona fick en timme för hon kom ännu senare, haha tunga vi e!
 
Men KickOff dagen va helt okej, kul som alltid, ingen vinst t mitt lag haha o de har aldrig hänt heller! Vi slutade runt 1 och då tagga jag o fiona till stan för att shoppa, helt seriöst så finns det inget i affärerna nu! Jag köpte bara jeans, hoodie + gratis tröja, haha men så mkt mer behövde jag inte. 
 
Jag mår sjukt dåligt har hosta och när jag hostar får jag skit ont i huvudet och desutom är jag trött för måste vakna så tidigt till skolan ju! Så ska passa på och försöka att somna tidigt :) 
 
Mer bilder från semestern och uppdate kommer imorn, caio! 
 
hmm do you think you'r more sexy than me? nooo daaa! haha mobba nt! 
(my english suck)



jag ska alltid skada mig på semester :)




sommar låt 2012 enligt mig!

 



fisk spa - kos




I am back!

Vet att jag inte har bloggat sen jag kommit och ja skolan har börjat idag. Jag har inte orkar blogga.. men ska berätta lite snabbt om semestern.
 
Jag ska börja med att det va sjukt kul o varmt! I kos var det som hemma, vi gjorde fiskspa där i grekland, kul och det kommer bilder på det! och jag har verkligen inget mer att berätta om grekland för så mycket nytt har nt hänt där...? Direkt efter åkte vi ju till polen för att sedan ta flyget till egypten!
 
Egypten var det verkligen stekvarmt 40+ , typ. Vi var för det mesta i hotellet, för nja där ute såg det nt så trevligt ut, det fanns döda djur och sopor överallt, men det är ju inte sverige och det är de som lever i det så man kan ej göra något åt saken. Men vi var ute i stan en gång för att köpa lite saker, men mkt köpte vi nt! En dag åkte vi också till Kairo för att se pyramiderna , as coolt ju! Vi har också varit och dykt med flaska med gas/luft haha vet inte hur jag ska kalla det, men det var häftigt att se olika slags färgade fiskar , det såg mkt mer häftigare ut än va på filmer/bilder och tungt att få uppleva det själv, att nästan röra de, men de simma iväg :( haha . Sen så har vi varit och åkt på safari, då åkte vi med fyrhjulingar , sen så åkte vi på kameler.. Det värsta jag såg var att det var fyra åringar som förde kamelen , så tänk hur bra vi har det! Och vi kolla hur människorna levde på öknen. Hmm, sen så gick vi in i ett terrarium, vi gjorde bild med en sköldpadda som var 99 år gammal och gubben där inne tog ut en orm och la den på mitt huvudet, haha vilken känsla! Sen va det kobror och massa andra djur man nt ser i sverige och får röra de! Sen tog han ut massa andra djur och gav mig att hålla i, värsta upplevelsen! Men det mesta var vi i hotellet för det fanns det alltid nåt och göra. Vakna, frukost, bassäng/hav och sola! Och samtidigt så kunde man göra olika aktiviteter som dansa magdans , dansa salsa, vattenpollo, aquarubik, airrubik, beachvolleyboll och massa annat! Det var värt att åka dit och jag klagar nt på nåt förutom att det var samma mat i hotellet hela tiden..
 
Som sagt så började jag skolan idag, vi börja 9.45 och sluta 12.00 , ingen ny har börjat i vår klass -.- vi hade bara mässa och sen samling i klassrummet , för att snacka om det nya som har hänt i skolan, men det ska jag nt skriva ner här för jag vet att ingen kmr bry sig haha. Jag fick hjärtattack när jag fick mitt schema! seriöst jag slutar varje dag 15.40 förutom på fredag då jag slutar 15.00 aso wtf?! sämsta schemat ever och klass 9 har precis samma schema som vi, aso vaaaa???!! Det sköna e att vi börjar 9.00 varje måndag, annars e nästan allt likadant, orkar nt snacka om de, ska gå o klaga hos rektorn! haha.
 
Efter skolan så tagga michelle o fiona t mig jag skulle bara byta byxor sen så tagga vi till stan och träffa nathalie och stephanie. Ah sen så gick jag och fiona runt i tc som gammla tider haha glömmer aldrig! Men imorgon så har vi KickOff i skolan, yey! aso orkar nt förklara vad det e, tävlingar i skolan ska jag förklara det kort! Och vi kmr sluta vid 13.00 och sen så ska jag och fiona tagga och shoppa i stan , untz untz! Nu ska jag bara ta det lungt och blogga fler inlägg,håll utkik! 
 
 
 
mer bilder kommer! 





»Namn: [Fyll i ditt namn]
»Ålder: [Fyll i din ålder]

»Om mig: [Här kan du skriva lite kort om dig själv]