10 tips för att minska håravfall

  1. Dra inte i ditt hår: anledningen är förhoppningsvis ganska uppenbar. Du tappar hår genom att dra i det.
2. Gnugga inte din hårbotten: när du torkar håret, ta det försiktigt och skada inte dina hårsäckar.

3.Använd inte peruker: om en läkare inte säger åt dig att använda en peruk – gör inte det! En peruk kväver nämligen din hårbotten och orsakar håravfall ändå. Så vänta tills en läkare bett dig använda en.

4.Använd rätt schampo: förslagsvis schampon mot håravfall.

5.Färga inte ditt hår: genom att färga håret tillsätter du kemikalier i ditt hår vilket uppenbarligen inte är bra och oftast leder till håravfall.


6.Tvätta igenom ditt hår grundligt: många schampon kan skada ditt hår ifall du inte tvättar igenom det noggrant. Se därför till att du inte har något schampo kvar på håret när du duschat klart. Vissa har det ibland, och tror att det inte är en big deal, så att säga. Men det är det!

7.Undvik onyttig mat: genom att äta onyttig mat så ökar risken för att du drabbas av håravfall.

8. Se upp för solen: det är som bekant inte super-bra att sola. Detsamma gäller din hårbotten. Om din hårbotten får alldeles för mycket sol riktad mot sig så är chansen stor för att dina hårsäckar helt enkelt dör.

9.Tvätta bort saltet: badar du mycket i hav — tvätta bort allt salt, alternativt klorin ifall du badat i en pool, så fort du kommer hem.

10. Laserbehandling: idag kan man använda sig av diverse laserbehandlingar för att förebygga håravfall.


+ äta massa med vitaminer, som t.ex frukter. Det hjälper b.la. mot håravfall och andra saker som bättre syn och finare naglar...





Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



»Namn: [Fyll i ditt namn]
»Ålder: [Fyll i din ålder]

»Om mig: [Här kan du skriva lite kort om dig själv]