olika ansiktsmasker :)

Ansiktsmask av choklad:

Varm smält mörk choklad är välgörande både för hud och själ. Hyn blir klar och känns mjuk i flera dagar efter den här masken: Rengör och peela ansiktet. Därefter är det dags för en massageolja eller cremé om man har torr hy. Massera i ca. 10 minuter. Sedan är det dags för masken. Smält flera stora rutor av 75% - ig choklad i ett vattenbad. När chokladen har är smält och svalnat lite stryker du ut chokladen över ansiktet och hals och får verka 20-30 minuter. Skölj av med ljummet vatten. Smörj in med fuktighetsbevarande cremé.

 

Peling mask med kaffe:

Blanda 3 matskedar malet kaffe med en äggvita. Massera in i ansiktet och låt det torka. Tvätta bort efter en halvtimme.

 

Oljemask för torr hy:

Återfukta med olivolja.

Med sin hudliknande fettsyrafördelning och sina kraftiga antioxidanter som kan hejda och motverka ålderstecken i huden är den självklar när det gäller behandla en torr hud. Det här ger fukt, fett och vitaminer.

 

 

 Ansiktsmask av  avokado :

Fruktköttet är fuktgivande och man behöver bara mosa lite och låta det ligga på huden i ca. 15 minuter. Man kan även mosa 2 matskedar avokado, 1- 2 matskedar honung och 6 droppar äppelcidervinäger. Blanda och stryk på huden och verka 20 minuter. Skölj sedan och känns hur mjuk och len huden blir laugh

 

Ansiktsmask av  tomater:

Skölj en tomat och skala den. Mosa fruktkött och kärnor och tillsätt tomatpuré. Blanda allt med lite havregryn till en mjuk massa. Lägg på ansiktet och slappna av i 30 min. Tvätta av med varmt vatten och sedan med kallt och klappa torrt. (1 tomat, 2 matskedar tomatpuré och havregryn)

 

Peelingmask :

matskedar finsmulad havregryn och yoghurt!

Blanda havregrynd med naturell yoghurt till en tjock massa. Lägg på masken och låt sitta 20 minuter. "Rulla" av masken med fingertopparna. Tvätta av med varmt vatten och avsluta med kallt och klappa torrt.

 

Ansiktsmask av banan:

1/2 banan

teskedar honung

matskedar havregryn som mals till mjöl.

Mosa bananen. Tillsätt honungen och havremjöljet. Rör ihop till en jämn smet , ta eventuellt i lite Alo Vera juice om blandningen bllir för hård. Lägg på ansiktsmasken på fuktig hud och låt verka i minst 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och sedan med kallt vatten och klappa torrt.

 

Ansiktsmask av  äggvia och citron:

1 äggvita

1 tesked citronsaft

Vispa äggvitan till styvt skum och vänd försiktigt ner citronsaften i äggvitan. Stryk ut skummet i ansiktet och halsen, låt verka i 20 minuter. Tvätta av med varmt vatten och sedan med kallt vatten och klappa torrt.

 

Ansiktsmask av Potatis :

 

Skala två råa potatisar och riv de. Blanda ner gräddfil eller yoghurt till en lagom smet. Lägg som mask och låt sitta i 40 minuter.  Skölj. Ett bra tips är att gnida råa potatisskivor i ansiktet , det strammar upp. Perfekt när man ska gå på fest :-)






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



»Namn: [Fyll i ditt namn]
»Ålder: [Fyll i din ålder]

»Om mig: [Här kan du skriva lite kort om dig själv]