dagens tips - större rumpa?

Det finns några som har smala lår och sen så gnäller de på att de har en liten rumpa! Om man vill ha smala lår så får man väl klara sig med en liten rumpa. För att det är ju så om man har större lår då har man också större rumpa! Och de flesta killar tycker att det är fint med tjejer o stora lår, det är inte fult! Visst det är också fint med smala lår, det gäller hur man själv vill ha det, ja ni förstår? så här kommer det några övningar på finare/större lår o större rumpa.

Större lår,mindre mage!

Löpträna kan det vara att börja träna i uppförsbackar eller springa i trappor. Om du vill styrketräna börjar du med övningar som knäböj (sitta ned bakåt), utfall (sjunka ned i friarposition och upp igen, som du ser foto på här nedan) och olika hoppövningar. Böj benen ordentligt – så det känns bra – och hoppa uppåt, mot sidan, bakåt och framåt. Ju mer musklerna utmanas desto starkare blir dem och då även större.



För att få mindre mage är det konditionsträning som gäller för att minska mängden fett, vilket sker generellt i kroppen. Även på magen. Sedan bör du göra stabilitetsövningar för att stärka de inre magmusklerna, som just håller in magen och minskar midjeomfånget. Det kan vara att ligga på rygg och ”cykla” med benen , ligga på rygg och sträcker ut ett ben i taget eller stå i ”plankan”, som du ser här nedan. Lyft sedan en arm eller en fot. Hela tiden gäller det att hålla in magen något och behålla en naturlig svank. Kolla bilden nedan.




Träning för att gå ner i vikt.

Generellt gäller det att öka på förbränningen i kroppen för att gå ned i vikt. Det gäller att förbruka fler kalorier än du äter och dricker för att hamna på ett energiunderskott och därigenom gå ned. Här är konditionsträning perfekt, som att jogga, gå raskt, simma, cykla, åka längdskidor, viss form av dans, gympa, step up… allt där pulsen ökar och andningen fördjupas så det känns något ansträngande eller mer. Då fröbrukas många kalorier per minut och du skapar lättare ett underskott.

Samtidigt gäller det att tänka på hormonerna i kroppen. Att vara mycket stressad och pressad gör att kortisolproduktionen i kroppen ökar. Det är ett stresshormon. Och att då träna hård konditionsträning kan ytterligare höja korisolet. Det kan försämra din form och göra dig sjuk. Så här är muskelträning mer att föredra, eller mer yogainspirerad träning.

Samtidigt är det så klart viktigt vad du äter för att hålla koll på vikten.

Jag tycker också att du bör tänka på vad din kropp består av mer än endast hur många kilo du väger. Muskler väger mer än fett. Samtidigt ger muskler en fast kropp. Och det är musklerna som höjer din ämnesomsättning i kroppen så du lättare håller en bra form. Du kan äta mer och samtidigt behålla vikten.

Jag menar, vem vill vara smal och fet? Det handlar om att vara i god form, ha muskler och att därefter ha en sund fettprocent i kroppen. Inte bara hur många kilo vågen visar


Få bort sista fettet på rumpan

Fettet på kroppen fördelas då om och jämnas ut över hela kroppen.

Samtidigt måste kroppen ha en viss mängd fett för att må bra. Att försöka få bort allt kroppsfett är inte sunt. Vissa elitidrottare måste komma ned lågt i fettprocent för att prestera på topp, men elitidrott är ju inte friskvård utan handlar om prestation och resultat. Som motionär handlar det dock om att må bra och ha god hälsa. Då bör kroppen ha viss mängd fett kvar. Så klart behöver det inte vara några stora mängder. Män bör inte gå under 5-8 % kroppsfet och kvinnor bör inte undskrida 12-15 %. I alla fall inte under längre tidsperioder.


så här vill man ju inte se ut!? Det här skrämmer mig!!


Vad vill ni jag ska ge för tips nästa gång? KOMMENTERA!






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



»Namn: [Fyll i ditt namn]
»Ålder: [Fyll i din ålder]

»Om mig: [Här kan du skriva lite kort om dig själv]